Награда от XX Международен конкурс "Музиката и земята" - София за възпитаник на школата по пиано при НЧ „Възродена искра – 2000”

Всяка година на 22 април се чества Международния ден на земята. С тази дата е свързан и стартира  Международния  конкурс "Музиката и земята", който се организира от Музея "Земята и хората" и е под патронажа на Министърът на околната среда и водите на Република България.


Тази година се проведе XX -тото издание на конкурса за композитори, инструменталисти и камерни състави. Особеност на регламента  е изпълнението на пиеса свързана тематично с природата и липсата на възрастова граница при състезаващите се. Всички участници са в една възрастова група до 35 години. Това поставя изпълнителите в много висока конкурентна среда.

Тази година за 3-ти път младият пианист Кристиан Боюклиев и неговата преподавателка по пиано Мариана Мъгева, избраха този престижен конкурс, за да премерят сили с изпълнители от музикални училища, музикални академии  и школи от   страната и чужбина. В състава на журито присъстват имена доказали своя професионализъм  и авторитет в музикалните среди на България, Франция и Япония: проф. Жени Захариева, проф. Шантал Стилиани, проф. Хидеко Кобаяши , Фумие Фукуи, проф.Недялчо Тодоров, проф.Румен Байрактаров проф.Лидия Ошавкова и Стефан Илиев.

Кристиян Боюклиев  е печелил много престижни награди, но на този форум  да оценят таланта и изпълнението е наистина важно за израстването на изпълнителя. Кристиан е възпитаник  на школата по пиано с преподавател Мариана Мъгева при НЧ ”Възродена искра - 2000”. На последния XX Международен конкурс, Кристиан бе отличен от журито със Специална награда за артистично майсторство. Тази награда е оценка за труда и таланта на малкия пианист и неговата учителка, които смятат че конкурсите са едно предизвикателство, да се докажеш, да чуеш конкуренцията и разбира се стъпало на израстване в музикалното развитие на всеки изпълнител.

 

 

facebook

 

Всички права запазени. © 2012 Дизайн и разработка: "Казанлък инфо" www.kazanlak-bg.info
Награда от XX Международен конкурс "Музиката и земята" - София за възпитаник на школата по пиано при НЧ „Възродена искра – 2000”