Голяма награда за Николай Иванов от Школа ,,Орфей’’ на Международния конкурс ,,Сребърна Янтра’’

XXI Международният конкурс ,,Сребърна Янтра’’ в гр. Велико Търново, който се проведе от 29 септември до 01 октомври 2023г. събра 90 предварително селектирани участници от 6 държави след онлайн кръг на подбор. На конкурса за вокални изпълнители се представиха талантливи млади певци от Италия, Малта, Румъния, Молдова, Украйна и България в 4 възрастови групи до 25 години.

 

Международното жури се председателства от голямата поп певица Силвия Кацарова и проф. Сребра Михалева, а членове бяха Ивелина Батей от Малта – председател на Световната асоциация за сценичните изкуства WAPA в Европа, проф. Родика Роширо от Молдова, маестро Роко Палацо от Италия и доайенът Христо Паскалев –Паскал, който е член на журито от 1-вото издание на конкурса.Организатор и директор на конкурса вече 21 години е Румяна Начева, която се беше погрижила с добрата организация, конкурса да бъде един много хубав празник на музиката.

Конкуренцията в групите беше много голяма, но тя импулсира младия певец Николай Иванов да покаже своите певческите качества в песните ,,Черно и бяло’’ и ,,Somebody to love’’. Той бе оценен с най-високо отличие-1-во място и статуетка за изпълнението си на английската песен, която изпя на гала-концерта и получи Покана за конкурс в Сибиу през 2024 г.

На конкурса не се присъждат 2-ро и 3-то място, а само специални награди и 1-во място, с което наградата има особена тежест. Николай Иванов и Боян Джапунов, който също пя много хубаво на конкурса, представиха отлично Школа ,,Орфей’’ и вокалния си педагог Мариана Мъгева към НЧ,,Възродена Искра 2000’’.

Предстоят им сериозни ангажименти в близки концерти и конкурси и това ще им даде нов стимул да развиват талантите си с радост.

 

 

facebook

 

Всички права запазени. © 2012 Дизайн и разработка: "Казанлък инфо" www.kazanlak-bg.info
Голяма награда за Николай Иванов от Школа ,,Орфей’’ на Международния конкурс ,,Сребърна Янтра’’