Високи отличия и за малките певци от Школа „Орфей“ при НЧ „Възродена Искра – 2000“

Младите таланти Кристиан Йовчев на 4 г., Михаела и Дамян Караджови на 6 г. и Никол Маркова на 9 г. показаха певческия си талант в изпълнението на патриотични песни във Втория национален конкурс за детско творчество „С България в сърцето“.

Целите на конкурса са да издигнат националното самочувствие на българските деца и да разпалят родолюбиви чувства. Той се организира е от НУМСИ „Христина Морфова“ Стара Загора в партньорство с Кметство Шипка.

Малките възпитаници на г-жа Мариана Мъгева при НЧ „Възродена Искра – 2000“, подготвиха с много желание избраните патриотични песни и бяха високо оценени за изпълненията си от жури на музикалното училище в Стара Загора. Кристиян Йовчев спечели първо място за „Къде си вярна ти любов народна“, Михаела и Дамян Караджови също получиха първо място с дуетното си изпълнение на „Песен за Левски“, а Никол Маркова взе трето място за песента „За моята слънчева България“.

Децата ще получат медалите си на Националния празник 3-ти март в гр. Шипка,  където ще се проведе Тържествен концерт на наградените.

 

facebook

 

Всички права запазени. © 2012 Дизайн и разработка: "Казанлък инфо" www.kazanlak-bg.info
Високи отличия и за малките певци от Школа „Орфей“ при НЧ „Възродена Искра – 2000“