Хайделберг – Казанлък-мост на музиката

Своеобразен музикален мост между Хайделберг и Казанлък ще прехвърлят на 07.09.22 г. от 18:00 часа в Исторически Музей ,,Искра“ – Казанлък двама млади, но вече изявени китаристи – Кристиано Амато и Методий Николов.

И двамата започват да учат китара при Стефан Христов. Кристиано на 6 години, Методий на 11. По – нататък Кристиано Амато учи в Хайделберг при изявени професори по китара. Носител на много национални и международни награди .От месец септември 2022 г. е приет за студент по класическа китара в Държавния университет за музикални и сценични изкуства в гр. Щутгард – Германия.

Методий Николов продължава обучението си в клас по класическа китара към НЧ ,,Възродена Искра – 2000" с преподавател Стефан Христов. Лауреат е на много Национални конкурси. През 2021 г. на Първият национален конкурс ,,Sofia Guitar Festival“ печели голямата награда, статуетка на известния български скулптор Христо Михайлов и първо място в своята възрастова групата!

Почитателите на китарата ще имат удоволствието да чуят произведения от световната класика и съвременни китарни композитори!

Вход свободен!!!

 

facebook

 

Всички права запазени. © 2012 Дизайн и разработка: "Казанлък инфо" www.kazanlak-bg.info
Хайделберг – Казанлък-мост на музиката