Дебютна награда за дуета Габи Жекова и Любомир Фънев

Първото участие за Габриела Жекова и Любомир Фънев , като дуетна формация на IX-тия Национален конкурс за вокални формации,,Хармония’’2022гр. Стара Загора, организиран от читалище ,,Родина’’ завърши с успех.

Професионално жури в състав: председател-проф. д-р Мадлен Бъчварова – Директор на хорове програми в Хановер колидж, Ценка Горалова – Гъбенска и Жанина Янкулова- вокални педагози. На сцената на Синдикален дом, Стара Загора се представиха много талантливи и успешни вокални състави от цялата страна – София, Бургас, Силистра, Пловдив, Несебър, Казанлък и много други.

Талантливите певци Габи Жекова и Любомир Фънев от Школа ,,Орфей’’към НЧ ,,Възродена Искра – 2000’’с вокален педагог Мариана Мъгева успяха да покажат своите качества, като певци и бяха оценени от журито с 3-то място и Плакет на конкурса ,,Хармония’’. Те изпълниха песните ,,Чуй ме’’от репертоара на Орлин

Горанов и Мариана Попова и акапелно изпълнение на красивата народна песен ,,Вечеряй Радо’’. За Школата това е поредно престижно отличие от конкурси за 2022 г. А през изминалата седмица се проведоха поредни два много успешни концерта в Алиолувата къща 21.06.22 г. с театър Л. Кабакчиев и Школата на Мая Стоянова и в музей ,,Чудомир’’ на 24.06.22 г.

На талантите Габриела Жекова и Николай Иванов и вокалния им педагог г-жа Мъгева предстои много отговорно участие на конкурс във Франция, Париж в средата на месец юли. Те с много вълнение и отговорност се подготвят за музикалното събитие и го очакват с нетърпение.

 

facebook

 

Всички права запазени. © 2012 Дизайн и разработка: "Казанлък инфо" www.kazanlak-bg.info
Дебютна награда за дуета Габи Жекова и Любомир Фънев