„Дъжд“ от награди за БТЦ „Грация“ в Белград

Незабравим и емоционален финал на настоящия си творчески сезон поставиха възпитаничките на балетните педагози Алла и Юлиана Ангелови в съседна Сърбия.

След спечелени квоти на квалификационен турнир за международния Dance Open Загреб, и получената специална награда за танца „Забавни готвачи“, момичетата от БТЦ „Грация“ при НЧ „Възродена Искра – 2000“ получиха право да представят страната ни и своето любимо изкуство на международния танцов формат, провел се в Белград на 18 и 19 юни тази година.

Там нашите „грации“ се представиха с изключително богата програма включваща общо 16 танца от жанровете: класика, модерен стил и танци на народите, в които се изявиха балерини на възраст от 6 до 16 години.

Както винаги отлично подготвени от своите хореографи Алла и Юлиана Ангелови, момичетата достойно представиха своята школа, Казанлък и България. Още в първия ден те се пребориха за 10 първи места, купи и медали, две втори и една трета награда, а вторият ден им донесе още два златни медала и един бронзов – впечатляваща колекция, доказваща нивото на ръководители и изпълнители, истински триумф за техният труд, талант и всеотдейност. За пореден път градът ни има основание да се гордее с тази авторитетна танцова школа с над 40 годишна история.

За осъществяването на това участие на казанлъшките таланти спомогнаха фирмите: Пдогалвис ООД, Адвокатско дружество „Керанова, Боев и съдружие“, „Агропродукт“, Автоморга „Монамур“ и др.

БТЦ „Грация“ исказват специални благодарности на водача на автобуса, Теодор Недев от фирма „Кумакс“ за професионализма и грижовното отношение към цялата група! Признание и за майките на балерините, споделили патуването и емоциите от техните победи на състезателната сцена!

 

текст: Нина Денева

 

facebook

 

Всички права запазени. © 2012 Дизайн и разработка: "Казанлък инфо" www.kazanlak-bg.info
„Дъжд“ от награди за БТЦ „Грация“ в Белград