Младите таланти от Школа „Орфей“ при НЧ „Възродена Искра – 2000“ с нови награди

Малката певица Белослава Зелямова на 7 г. и пианистката Даниела Калчева на 12 г. получиха първите си награди за 2022 г. от Международен конкурс във ВеликоТърново и Национален конкурс в Пловдив, които се проведоха от 27 до 29.05.2022 г.

Голяма бе конкуренцията в групите на момичетата от Школа „Орфей“ при НЧ „Възродена Искра – 2000“ с музикален педагог Мариана Мъгева, но те доказаха музикалните си качества.

IX Международен музикален конкурс „Звукът на времето“, Велико Търново се проведе на два етапа. В онлайн формата Белослава Зелямова бе оценена за изпълнението си с трето място и бронзов медал в категория поп музика. Тя се класира за присъствения конкурс и стъпи на голямата сцена с песента „Gurl on fire“ на Alisia Keys.

Престижното жури с председател Иван Лечев оцени изпълнението й със Специална награда за английска песен.

Това са първите две награди за малката чаровна певица Бела.

По същото време в гр. Пловдив се проведе XXII Национален конкурс за инструменталисти „Милчо Петров“, организиран от читалище „Шалом Алейхим“, където се събраха любителите на класическата музика.

Даниела Калчева се състезава с още 21 пианисти в трета възрастова група, които бяха оценяни от проф. д-р Ромео Смилков от АМТИИ – гр. Пловдив, Дарина Кантарджиева от СМУ „Любомир Пипков“ и д-р гл. ас. Мариана Митева от ПУ „Паисий Хилендарски“.  За прецизното изпълнение на пиеси от Л. Бетховен и М. Големинов, Даниела получи третото място и бронзов медал.

Достойното представяне на младите таланти на г-жа Мариана Мъгева от НЧ „Възродена Искра – 2000“ показва, че няма граници в изкуството, важно е желанието и любовта към музиката!

 

facebook

 

Всички права запазени. © 2012 Дизайн и разработка: "Казанлък инфо" www.kazanlak-bg.info
Младите таланти от Школа „Орфей“ при НЧ „Възродена Искра – 2000“ с нови награди