Школа „Орфей“ с нови награди

На 11-13 март в гр. София се проведе X юбилеен Национален конкурс „Път към славата“, в който участваха над 500 души на две сцени.

Талантливите певци Рени, Никола, Белослава и Никол  от Школа „Орфей“ с музикален педагог Мариана Мъгева при НЧ „Възродена Искра – 2000“ стъпиха с радост на голямата сцена и се представиха много успешно. Никол Маркова и Белослава Партенова направиха своя дебют на сцената на конкурса и получиха медал и Грамота за отлично представяне.

Рени Петрова за пореден път доказа своите певчески качества с песните „Bound to you“ и „Hurt“  от репертоара на Кристина Агилера и бе високо оценена от авторитетното жури с председател Етиен Леви. В многобройна и оспорвана конкуренция с въздействащото си изпълнение Рени спечели Трето място и Голяма награда – едногодишна стипендия от Министерство на образованието и науката. Участниците, борещи се за петте стипендии бяха над 60, това преви още по-голям успехът на Рени, която представя достойно град Казанлък и Школа „Орфей“ по сцените в страната вече 7 години.

Много силно започна годината и за Никола Пенчев, които спечели 2 награди от два конкурса. Национален конкурс „С България в сърцето“ се проведе на 03 март в гр. Шипка и се организира от НУМСИ „Христина Морфова“. 10 годишният Никола получи Второ място за песента „Мойте песни“ по стихове на Иван Вазов.

В конкурса „Път към славата“, в категория рок Никола получи Трето място за песента „Believer“.

Музиката обединява всички хора и ги прави по-щастливи, за това и талантливите възпитаници на Мариана Мъгева ще продължават да радват публиката, която ги слуша.

 

facebook

 

Всички права запазени. © 2012 Дизайн и разработка: "Казанлък инфо" www.kazanlak-bg.info
Школа „Орфей“ с нови награди