Хор “Севтополис” при НЧ „Възродена искра – 2000” очарова хърватската публика

Смесен камерен хор „Севтополис” с диригент Дора Кошева при НЧ „Възродена искра – 2000” се завърна от Хърватия, където участва в Международен фестивал за хорове и оркестри.
В първото издание на фестивала участваха 13 състава от Германия, Финландия, Литва, Латвия, Полша, Кипър и България, като всеки трябваше да се представи с 30 минутна програма. Хор „Севтополис” изпълни изключително разнообразен репертоар, включващ песни от български, руски, западноевропейски композитори, негърски спиричуъл и фолклорна обработка. Хорът беше бурно аплодиран, а последната песен „Ерген деда” от Петър Льондев предизвика истински фурор със своята оригинална хореография и съпровод на народни инструменти.
За своето отлично представяне Хор „Севтополис” беше награден с диплом за участие. Хорът защити достойно името на казанлъшката хорово школа, Казанлък и България, спечелвайки нови почитатели и приятели.
Пътуването и участието на хорът в този престижен музикален форум се осъществи благодарение на ентусиазма и професионализма на всички хористи и тяхната диригентка.
Благодарим за подкрепата на НЧ „Възродена искра – 2000” и многото приятели подпомагащи дейността ни.

 

facebook

 

Всички права запазени. © 2012 Дизайн и разработка: "Казанлък инфо" www.kazanlak-bg.info
Хор “Севтополис” при НЧ „Възродена искра – 2000” очарова хърватската публика