Награди от Международен фестивал “Слънце, радост, красота” – Несебър за балетно - танцов център „Грация”

В гр. Несебър от 15 – 19 юни се проведе XIII Международен фестивал “Слънце, радост, красота”. Тази година във фестивала се включиха 4 200 участника от десет държави. Балетно – танцов център „Грация” взе участие в конкурсната част от фестивала. В битката със силната конкуренция в лицето на Русия и Украйна нашата казанлъшка „Грация” с художествен ръководител, хореограф и педагог Алла Ангелова и преподавател – хореограф по съвременна хореография Юлиана Ангелова, успя да се пребори и се представи професионално и перфектно, като завоюва пет първи места и едно второ място.

1. В разедел „Класически танци”
–   I възрастова група – първо място
–    III възрастова група – първо място
2. В раздел „Характерни танци”
–   I възрастова група – първо място
3. В раздел „Съвременна хореография”
–    III възрастова група – дуети -  първо място
4. Соло – изпълнения в раздел „Класическо наследство”
Първо място – Теодора Богданова
Второ място – Светла Колева

Освен това момичетата получиха и грамоти за майсторско и артистично изпълнение. Художественият ръководител Алла Ангелова бе наградена за творчески успехи и високи постижения в работата с деца представени в конкурсите.
Госпожа Алла Ангелова получи специални поздравления от Председателя на професионалното жури – професор А. Янева, доктор – преподавател в НУТИ гр. София и Музикална академия ”П. Владигеров” – Бонка Матова, доктор – преподавател по съвременна хореография и балетна режисура – Желка Табакова, които оцениха и отчетоха елегантният стил на балет „Грация”, както и високият професионализъм в педагогическата работа с деца. Компетентното жури отбелязаха, че в България има единствено три балетни школи, които работят с висок професионализъм  и това са Казанлъшката балетна школа „Грация”, балетна школа от гр. Търговище и балетен колектив „Лидер” – гр. Варна. Тези думи донесоха още повече усмивки и самочувствие на казанлъшките грации.


 

facebook

 

Всички права запазени. © 2012 Дизайн и разработка: "Казанлък инфо" www.kazanlak-bg.info
Награди от Международен фестивал “Слънце, радост, красота” – Несебър за балетно - танцов център „Грация”