Важно:

  На 31 август 2019 год. (събота) от 13:00 часа в Исторически музей "Искра" (Лапидариум) ще се проведе изложба и награждаване на малките художници участвали Национален конкурс "Траките"
  Крайният срок  наближава - 23.08.2019 год.!
  Очакваме вашите творби!

  Регионален конкурс за детска рисунка "Долината на розата и тракийските царе"

  Регионален конкурс за детска рисунка "Долината на розата и тракийските царе"

  <<Вижте повече>>

  ВХОД

   

    

Празничен концерт на НЧ "Възродена - Искра 2000"

НЧ „Възродена Искра – 2000” ще представи концерт по повод Деня на славянската писменост и култура на 22 май 2018 год. от 18:00 часа в ДК „Арсенал” /камерна зала/.

продължава>
 

Празничен концерт на НЧ „Възродена Искра - 2000“

На 09 май 2018 год. от 18:00 часа празничен концерт по повод Деня на Европа в Културно – информационен център на ул. „Искра” 4.

продължава>
 

Международният конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти – Перник донесе нови награди за НЧ „Възродена Искра – 2000“

От 27 до 29 април се проведе ХІІІ-я международен конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти в град Перник, организиран от Община Перник, Общински комплекс „Дворец на културата” и Обединена школа по изкуствата.

 

продължава>
 

Пролетен хоров празник

На 21 април 2018 г. от 11:30 часа в Исторически музей „Искра”  за пета поредна година ще се проведе Пролетен хоров празник организиран от НЧ „Възродена Искра – 2000” и смесен камерен хор „Севтополис“ с диригент Дора Кошева. За трета година празникът е част от Националната инициатива „България пее” на Българския хоров съюз.

продължава>
 

Вечер на класическата китара

На 19 април от 17:30 в Музей на фотографията и съвременните визуални изкуства ще се приведе концерт на Клас по класическа китара при НЧ „Възродена Искра – 2000“

продължава>
 

Първи места от Международен конкурс за певиците на НЧ „Възродена Искра – 2000“

Голям успех  за певиците Елена Николаева и Габриела Жекова, възпитанички на музикалния педагог  Мариана Мъгева, които  се завърнаха с две първи места от Международния фестивал „Spring  tale“ Prague-Wien 2018 г. и увеличиха броя на престижните награди  за тази година спечелени от Школата за поп пеене при НЧ „Възродена искра – 2000“ Казанлък.

продължава>
 

Казанлъшки китари с призови отличия на Международния музикален фестивал “Абанико - 2018“

С една първа и една втора награда от VII-ия Международен конкурс за музика и танц на испански език, провел се в София, се завърнаха в Казанлък възпитаниците от Класа по класическа китара при НЧ „Възродена Искра – 2000” с преподавател Стефан Христов.  На 18-годишният Пресиян Цоневски, който тази година ще е абитуриент при ППМГ „Никола Обрешков”, заслужено бе присъдено първото място в IV възрастовата група и приза за най-добро изпълнение на музика от испански автор. Талантът на зрелостникът бе оценен след като журито чу изпълнението му  „Астурия” от Исак Албенис. Верен на българското, Пресиян зарадва аудиторията и с екзотиката „Арфата на вятъра” – пиеса под формата на ръченица, от Росен Балкански. От своя страна, петокласникът Румен Сомов, който също е възпитаник на ППМГ „Никола Обрешков”, бе отличен с втора награда във възрастовата група 9-12 г. Той се представи с латиноамериканска музикална програма, като журито достойно оцени изпълненията му на Танго от Хосе Ферер, Болеро и Мазурка от Фернандо Сор.

 

продължава>
 


Страница 9 от 58

facebook

 

Всички права запазени. © 2012 Дизайн и разработка: "Казанлък инфо" www.kazanlak-bg.info
01 НОВИНИ