Многобройни високи отличия за певците от Школа,,Орфей‘‘ при НЧ „Възродена Искра – 2000“

На Международен конкурс на изкуствата ,,Grand Prix‘‘, София, който се проведе от 15-17.09.2023г. трима млади и амбициозни певци от Школа ,,Орфей‘‘ с вокален педагог Мариана Мъгева при НЧ ,,Възродена Искра 2000‘‘- Николай Иванов, Боян Джапунов и Ники Николаев показаха своите вокални качества в изпълненията си на песни от различни стилове и категории.

Николай Иванов, който е винаги високо оценян по конкурси в страната и чужбина, успя да спечели три -1-ви места със златни медали за красивите вокални интерпретации на Български златен хит ,,Синева‘‘,Филм-музика ,,Listen’’, Джаз ,,Mr. Grinch” и 2-ро място в категовия Световен хит за ,,Bohemian Rhapsody“.

Боян Джапунов доказа певческите си умения с ,,Human’’, ,,Beggin’’ и ,,Falling in Love’’, за които бе отличен от авторитетното международно жури с две 2-ри места и едно 3-то.

А Ники Николаев успя да спечели четири 2-ри и две 3-ти места за артистичните си изпълнения във всички категории на конкурса ,,Нищо не е вечно‘‘, ,,Porta mi via’’, ,,Wonderful Tonight’’, ,,Cha,cha’’ и ,,Hopе‘‘.

Представители на журито бяха Директори на Международни конкурси и известни певци от Малта, Франция, Полша, Испания, Армения и България, които бяха по покана на Директора на конкурса и на музикална агенция ,,Artvoices’’ Роси Йорданова. Те имаха трудната задача да оценят многобройните качествени певци от страната и чужбина и да дадат своята заслужена оценка за майсторските интерпретации на песни от световната музикална съкровищница.

Успешен старт на новата учебно – творческа година за момчетата, ръководени от г-жа Мариана Мъгева, които цяло лято бяха неуморни с концертната и конкурсна дейност. И разбира се получиха заслужени аплодисменти и награди. На добър час на талантите от Школа ,,Орфей‘‘ с новите музикални предизвикателства по сцените на България.

 

facebook

 

Всички права запазени. © 2012 Дизайн и разработка: "Казанлък инфо" www.kazanlak-bg.info
Многобройни високи отличия за певците от Школа,,Орфей‘‘ при НЧ „Възродена Искра – 2000“