Божидар Вонев от Класа по китара на Стефан Христов отново завоюва международно отличие

Божидар Вонев, ученик на Г-н Стефан Христов в Класа по класическа китара към НЧ „Възродена Искра – 2000“, спечели 2-ро място в младежка възрастова група на IX Международен конкурс за изпълнители на китара в град Сегед, Унгария (9th Szeged IGF International Guitar Competition – 2022).

Конкурсът се проведе по време на XXIII Международен Фестивал по китара в Сегед (23rd Szeged IGF I Szeged International Guitar Festival), който е част от проекта Еврострингс (Eurostrings). Еврострингс е първата съвместна европейска платформа обединяваща 17 фестивала по китара в Европа. Тази платформа с международна репутация и професионална структура позволява развитие и обучение на израстващи китаристи и участието им в едни от най-големите европейски конкурси по китара.

Сред участниците доминираха представителите на Унгария, като имаше участници и от Румъния. Конкурсът се проведе в 6 възрастови групи за млади китаристи и една професионална без възрастови ограничния, като в групата на Божидар конкурентите бяха изцяло от Унгария.

Божидар Вонев изявява желание да свири на китара още на 4-годишна възраст. Късметът го среща с Г-н Стефан Христов, за да създадат един успешен на наша земя и на европейско ниво тандем. През изминалата календарна година, Божидар взема първо място на Национален конкурс в София, втори места на Международни конкурси в Испания, гр. Гандия; Италия, гр. Моттола и тази последна за момента награда за 2-ро място от Унгария, гр. Сегед. Надяваме се, че тепърва му предстоят много успехи.

 

facebook

 

Всички права запазени. © 2012 Дизайн и разработка: "Казанлък инфо" www.kazanlak-bg.info
Божидар Вонев от Класа по китара на Стефан Христов отново завоюва международно отличие