Пет призови награди за Школа „Орфей“

От 21 до 23 октомври се проведоха два музикални конкурса, в които талантливите певци на Мариана Мъгева от Школа „Орфей“ при НЧ „Възродена Искра – 2000“ бяха високо оценени за изпълненията си.

XVIII Международен конкурс „Кръстопът на музите“ – София събра над 500 млади таланти от страната и чужбина, за които музиката е любов. Изключително успешно бе представянето на Николай Иванов, който получи първо място и златен медал за песента „Черно и бяло“ и сребърен медал в категория „Световен хит“ за песента „She`s gone“. Дебютът на Гергана Стойкова на голяма сцена завърши с успех. Тя бе отличана в категория „С песните на Стефан Диомов“ с второ място и сребърен медал за песента „Здравей, как си приярелю“ и трето място и бронзов медал за песента „Приятелство се подарява“.

Многобройните участници бяха оценявани от три журита, като председатели бяха многоуважаваните музиканти  певецът Етиен Леви и композиторът  Хайгашод Агасян и членове на журито от Италия, Беларус и България.

За отличното представяне на своите ученици, г-жа Мариана Мъгева получи Грамота.

По същото време в гр. Сатара Загора се проведе Национален  конкурс „От извора“ , организиран от НЧ „Св. Климент Охридски - 1858“, на който отлично се представиха Любомир Фънев и Никола Пенчев.

Уважаемото жури с председател Мая Райкова отличи Любомир Фънев за песните „Лале ли си, зюмбюл лиси“ и „Bound to you“ с трето място и почетен плакет.

Ники, Гери, Любчо и техният преподавател са много щастливи от постигнатите резултати и ще продължат с много вдъхновение да пеят.

 

facebook

 

Всички права запазени. © 2012 Дизайн и разработка: "Казанлък инфо" www.kazanlak-bg.info
Пет призови награди за Школа „Орфей“