Китаристите на НЧ „Възродена Искра – 2000“ отново прославиха Казанлък и България

Отново победа, но този път още по-впечатляваща! На Седмият международен конкурс за китаристи в гр. Гандия-Испания двама от учениците на Стефан Христов от Клас по китара към НЧ ,,Възродена Искра – 2000“ спечелиха първите места.

Станислав Бояджиев бе удостоен с Първа награда и китара на световно известната марка ,,Естеве“. Второ място в конкуренция със Станислав завоюва Божидар Вонев, който миналата година спечели Първо място на конкурса във гр. Валенсия-Испания. Поразителното в случая е, че двамата китаристи се явяваха конкуренти, тъй като участваха в една и съща възрастова група.

„И дори и в най-добрите си мечти не сме се и надявали, че двете призови места ще дойдат в България, в Казанлък елиминирайки всички останали кандидати от Испания, Китай и други. Затова и на награждаването развяхме българското знаме горди от постигнатото, горди от високата оценка на компетентното жури от седем професори и преподаватели! Браво момчета! Изказваме и специални благодарности на Мануел Адалид за предоставената китара, с която свириха нашите момчета! Желаем нови успехи и поводи за радост!“ – споделят китаристите и техният преподавател.

 

facebook

 

Всички права запазени. © 2012 Дизайн и разработка: "Казанлък инфо" www.kazanlak-bg.info
Китаристите на НЧ „Възродена Искра – 2000“ отново прославиха Казанлък и България