Нови отличия за певиците от Школа „Орфей“

IX национален конкурс с международно участие „Петнадесет лалета“ се организира в град Хисаря на 16 и 17 юли. Той се провежда в три направления „С месните на Мими, Развигор и приятели“, „Петнадесет лалета“ и „Ние и песента“ и има за цел да популяризира песните на Мими Иванова и композитора Развигор Попов.

Участниците се оценаваха в два кръга – онлайн и присъствен от авторитетното жури с председател Мими Иванова и членове Петър Алексиев, Надя Тончева, Владимир Димов и Здравко Петров.

Певиците от Школа „Орфей“ с преподавстел Мариана Мъгева при НЧ „Възродена Искра – 2000“ се класираха за втория етап на конкурса и пяха на сцената на Летния театър в гр. Хисаря.

Елена Николаева завоюва първо място, златен медат и Специална награда – звукозапис на песен от член на журито с песента „Кажи ми докога“. Илона Георгиева спечели второ място и сребърен медал за „Езикът на цветята“. Габриела Жекова получи трето място и бронзов медал за песента с фолклорни мотиви „Шарен гердан“.

Възпитаниците на Школа „Орфей“ с преподавстел Мариана Мъгева при НЧ „Възродена Искра – 2000“ очакват с нетърпение новите творчески изяви и конкурси.

 

facebook

 

Всички права запазени. © 2012 Дизайн и разработка: "Казанлък инфо" www.kazanlak-bg.info
Нови отличия за певиците от Школа „Орфей“