Три медала за певиците Рени Петрова и Елена Николаева от школа „Орфей“ при НЧ „Възродена Искра – 2000“

Много успешно представяне на певиците от Школата по поп пеене „Орфей“ при НЧ „Възродена Искра – 2000“ на IV-тото издание на Националния конкурс за изпълнение на песен с фолклорен характер „От извора“ гр. Стара Загора, който се проведе на 16 – 17 ноември.

 

Четири момичета  на музикалния педагог Мариана Мъгева изпяха много емоционално народни песни в съвременен поп аранжимент  и достойно се конкурираха с певици от цялата страна. Оценяваше ги професионално жури  с председател академик Кирил Тодоров, Мая Райкова – редактор  в БНР и Красимир Къшев – диригент в Старозагорска опера. Рени Петрова бе оценена със сребърен медал и 2-ро място за изпълнението си на „Назад моме,Калино“ и „Не ме търси“, а Елена Николаева взе бронзов медал за „Притури се планината“ и песен на Адел. Дуетът на Рени и Елена, направи много успешен дебют на национална сцена и спечели 2-ро място и сребърен медал. Талантливите певици могат да се похвалят и с първият си видеоклип, който е кавър на песента „Българка“.  Видеоклипът може да гледате тук.

Това е стимул да продължат успешния си творчески старт. За школа „Орфей“ 2019 година е изключително успешна с многобройните национални и международни награди, концертни изяви и участието на Елена Николаева в Телевизионния формат „Нова звезда“. В края на годината за школата предстоят поредица от  Коледни концерти.

 

facebook

 

Всички права запазени. © 2012 Дизайн и разработка: "Казанлък инфо" www.kazanlak-bg.info
Три медала за певиците Рени Петрова и Елена Николаева от школа „Орфей“ при НЧ „Възродена Искра – 2000“