Важно:

  На 31 август 2019 год. (събота) от 13:00 часа в Исторически музей "Искра" (Лапидариум) ще се проведе изложба и награждаване на малките художници участвали Национален конкурс "Траките"
  Крайният срок  наближава - 23.08.2019 год.!
  Очакваме вашите творби!

  Регионален конкурс за детска рисунка "Долината на розата и тракийските царе"

  Регионален конкурс за детска рисунка "Долината на розата и тракийските царе"

  <<Вижте повече>>

  ВХОД

   

    

Международният конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти – Перник донесе нови награди за НЧ „Възродена Искра – 2000“

От 27 до 29 април се проведе ХІІІ-я международен конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти в град Перник, организиран от Община Перник, Общински комплекс „Дворец на културата” и Обединена школа по изкуствата.

 

 

Школа по пиано и Клас по класическа китара при НЧ „Възродена Искра – 2000“ за първа година взеха участие в конкурса и се завърнаха с нови награди.

Антония Хърлева от школата по пиано с клавирен педагог Мариана Мъгева получи трето място и медал.

За китаристите на Стефан Христов месец април беше невероятно успешен. От Перник те се завърнаха с две първи и две втори места на Виктор Карабоюков и Георги Стоянов – дует китари – първо място, Методий Николов – първа награда, Кевин Колев – втора награда, Кръстьо Димитров – втора награда. Техният преподавател Стефан Христов също бе отличен с грамота за високи педагогически постижения.

Успешно бе представянето и на други двама изявени ученици от Класа по класическа китара. След първата награда на Пресиян Цоневски в София на Международния конкурс „Абанико“ организиран от Испанското посолство и Институт  „Сервантес“ за най – добра интерпретация на испанска музика, той и Костадин Иванов бяха отново отличени с две първи награди на Областния, и в последствие Национален кръг на конкурса „Букет“ 2018 – София.

На Класа по класическа китара предстоят и нови изяви. След успешното представяне миналата година на Международния фестивал в град Лидо ди Йезоло в Италия към тях беше отправена и нова покана за участие.

 

facebook

 

Всички права запазени. © 2012 Дизайн и разработка: "Казанлък инфо" www.kazanlak-bg.info
Международният конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти – Перник донесе нови награди за НЧ „Възродена Искра – 2000“